Iedereen betrokken bij de hulp voor nieuwkomers!

Een blog van Ahmad Jabr

Iedereen betrokken bij de hulp voor nieuwkomers!

Er is weer een nieuwkomer blij geworden door Stichting VIEP! Er was een geslaagde afspraak met een voetbalclub die nieuwkomers graag wil helpen. In de afgelopen paar dagen stond Stichting VIEP tussen een voetbalclub en een nieuwkomer die graag een normaal leven wil beginnen. Omdat hij nieuwkomer is en hij niemand kent, vindt hij door Stichting VIEP het poortje naar zijn nieuwe maatschappij.

Nieuwkomer: ik ben nog jong en heb heel veel energie en hobbys (studie, voetbal, werk…). Als je nieuwkomer bent, is het natuurlijk heel moeilijk om al jouw dromen uit te kunnen voeren. Dus je hebt iemand nodig die met jou uitdagingen kan oversteken of een stichting die je hand naar de andere kant kan meenemen.

Volgens de voetbalclub: we willen graag vluchtelingen betrekken in het verenigingsleven en ook iedereen wordt getolereerd! Voortaan is de nieuwkomer lid bij de club. Hij kan er voetballen en ook de taal oefenen, integreren en iedereen leren kennen. Hij kan het leven in Nederland goed leren kennen. Uiteindelijk, een kleine aandacht van de maatschappij heeft veel impact op de nieuwkomers. Dat geeft hen wel goede ondersteuning om een eigen leven te kunnen bouwen!

 

 

 

 

Ahmad Jabr - Stichting VIEP
Hallo! Ik ben Ahmad Jabr. Ik kom uit Aleppo, Syriƫ en woon sinds 2,5 jaar in Nederland. Ik schrijf blogs over waar ik mee bezig ben in Nederland en natuurlijk over mijn activiteiten voor Stichting VIEP. Ik wil graag een link leggen tussen waar de stichting mee bezig is en hoe nieuwkomers door deze organisatie goed kunnen integreren in de maatschappij. Daarnaast beschrijf ik hoe het gaat met nieuwkomers in Nederland en Europa in hun eerste periode.

 

Geen reactie's

Geef een reactie